Hızlı Uzun ve Kalın Saçlar İstiyorsanız Bu 6 Yolu Deneyin



Kim iyi, kalın, uzun ve sağlıklı saçları sevmez? Ama soru şu ki, kaç kişinin saçı böyle hayallerle güzel? Günümüzde çoğu insan sadece farklı saç problemleriyle mücadele ediyor. Saç büyümesi ve sağlığı, kirlilik, stres ve yiyecek gibi birçok şeyden etkilenir. Bütün bunlar saçlarımızı doğrudan etkiler ve bazen zayıf ve dökülen saçların sebebi olurlar .

Ancak sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak anladığımız kadar zor değil. Saç büyümesini artırmak ve onları sağlıklı hale getirmek için, tamamen denenmiş ve test edilmiş bazı çok temel şeylere dikkat edilmelidir. Gorustugunuz partneriniz ile canli sohbet ettiginiz de ya da her hangi bir durum soz konusu oldugunda, göğğsünüzü kabartan bir uygulama ile karisina cikabilirsiniz.

Burada çok yaygın olan ancak çoğu insan bunları görmezden gelen bazı ipuçlarından bahsediyoruz. Bu ipuçları saçımızın büyümesi ve sağlığında çok önemli bir rol oynar, bu yüzden onları deneyin ve farkı hemen görün.

İyi Bir Diyetle Başlayın

Herhangi bir harici tedavi veya ürün kullanmadan önce beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz önemlidir. Saç sağlığı ve büyümesi için en önemli şey, iyi ve dengeli bir diyetle başlamaktır. Ne yerseniz yiyin aynı etkinin vücudunuzda da görüldüğü ve bunun saç için de geçerli olduğu söyleniyor. Saçlarınız dökülüyorsa vücudunuzda demir eksikliği var demektir. Diyetinizdeki yeşil sebze ve protein miktarını artırın. Her ikisi de saç büyümesi için çok önemlidir.

Kırpma Yaptırın

Düzeltmenin saçın daha hızlı uzamasını sağladığına dair bir kanıt yoktur, ancak saçın kalitesi üzerinde doğrudan bir etkisi vardır. Kırık uçlardan ve yıpranmış saç uçlarından kurtulmanın en kolay yolu, düzenli saç kestirmektir. Bölünmüş uçlar, besinlerin tüm saça ulaşmasını engeller ve bu da saç büyümesini yavaşlatır. Böyle bir durumda saçların zaman zaman kısaltılması saç büyümesinin düzenli olmasını sağlar. Kuaföre giderek saç kesimi için para harcamak istemiyorsanız evde de düzeltebilirsiniz.

Daha Az Şampuan, Daha Fazla Bakım

Saçlarını her gün veya gün aşırı şampuanlayanlardan biriyseniz, bunu hemen yapmayı bırakın. Bu alışkanlığınız saçınızın uzamasını ve kalitesini çok kötü etkiliyor. Çok fazla şampuanlamak saçınızı temizlemek değil, saçın saç için çok önemli olan doğal yağlarını yok etmektir. Aşırı şampuanlamak yerine saçınızı daha fazla şekillendirin ve daha az şampuanlayın.

Saç stiline de dikkat et

Saçınızın sağlıklı uzamasını ve sağlıklı olmasını istiyorsanız günlük saç modelinizin saçınıza zarar vermediğinden emin olun. Sadece bu değil, her gün aynı saç modelini yapmak da saça zarar verebilir. Çok sıkı bir at kuyruğu, topuz veya örgü saçı köklerde zayıflatabilir. Sadece bu değil, saçın çok fazla fönlenmesi veya düzleştirilmesi de saçı zayıflatır 

Takviyeleri Deneyin

Saçınızın dokusunu büyümesiyle birlikte iyileştirmek istiyorsanız, takviyeleri kullanın. Biotin, çinko ve folik asit takviyeleri saç büyümesi ve sağlığı için en faydalıdır. Ancak herhangi bir takviyeye başlamadan önce doktorunuza danışmayı unutmayınız. Saç takviyeleri ayrıca vücuttaki bazı besin maddelerinin eksikliğini gidermeye yardımcı olur.

Islak Saçı Taramayın

Bu, çoğumuzun zaman eksikliği veya dikkatsizlik nedeniyle yaptığı çok yaygın bir hatadır. Islak saçları taramak sadece saçları zayıflatmakla kalmayıp saçların dökülmesine de neden olan büyük bir hatadır. Islak saçlar çok zayıftır, tarandığında kolayca kırılır ve ayrıca çevresindeki saçları köklerden zayıflatır. Bu nedenle, saçı her zaman kuruttuktan sonra tarayın. Serumu hafif nemli saça uygulayın ve ardından kaba dişli bir tarakla açın. Şampuanlanmış saçları asla doğrudan ince dişli bir tarak veya fırça ile taramayın.


Yorumlar

Yorum Gönder